ОСТАННІ НОВИНИ

Росія застосувала проти України 1160 «Шахедів», – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Для атак по Україні російські війська застосували близько 1160 дронів Shahed-136/131, які отримують від Ірану. Абсолютну більшість із них, близько 900, збили українські захисники. Про це сказав у своєму зверненні 24 травня президент Володимир Зеленський.

Глава держави розповів, що Росія дедалі частіше вдається до так званих комбінованих ударів, використовуючи одночасно різні типи ракет та дрони. Дотепер окупанти випустили по Україні близько 1160 іранських «Шахедів», майже 900 із яких вдалося знищити нашій ППО.

«Дякую нашим Повітряним силам, усім нашим захисникам неба, нашій розвідці за те, що наш захист удосконалюється швидше, ніж Росія встигає змінювати свою тактику терору. Ми постійно шукаємо інструменти, щоб зробити збиття іранських дронів повним», – відзначив Володимир Зеленський.

Водночас президент України звернувся до громадян Ірану, запитуючи, навіщо вони стали частиною зла, навіщо їм потрібна причетність до цинічних убивств, які Росія здійснює «Шахедами».

«Коли іранський дрон убиває вагітну українську дівчину разом з її чоловіком у них удома, то для чого це вам, матері й батьки в Ірані? Коли ваш “Шахед” б’є по гуртожитку з нашими студентами, люди гинуть, починається пожежа, на місце прибувають рятувальники, і за кілька хвилин б’є другий “Шахед”, забираючи життя уже тих, хто рятував життя інших… Для чого такі цинічні вбивства Ірану? Руками Росії, але вашою зброєю.

Що від цього отримуєте ви, люди в Тегерані або в Ширазі, або Саккезі, або в будь-якому іншому місті вашої країни? На жаль, іще більшу ізоляцію від світу, іще більші проблеми», – зауважив Володимир Зеленський.

Зрештою він висловив упевненість у тому, що Ірану не варто бути на боці Росії.

«Люди Ірану могли б жити зовсім інакше, якби вас не ставили на один бік із таким злом, як російська агресія. Ваші «Шахеди», які щоночі тероризують Україну, означають лише те, що Іран штовхають ще глибше й глибше на темний бік історії», – резюмував президент України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *