ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили 4 склади з боєприпасами і ще стільки ж «важливих цілей» окупантів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 455 добу війни російські окупанти продовжують зосереджувати свої зусилля на на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу тут відбулось 23 бойові зіткнення. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 24 травня.

Загалом протягом доби ворог завдав 17 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Янжулівка Чернігівської області; Бунякине, Шпиль, Олексіївка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Липці, Зелене, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Строївка, Кам’янка, Красне Перше, Рідкодуб, Дворічна, Западне, Табаївка, Берестове, Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку за останню добу окупанти наступальних дій не проводили. Завдали авіаудару в районі населеного пункту Діброва. Під артилерійськими обстрілами опинились Невське, Білогорівка Луганської області; Торське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Біла Гора. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські війська безуспішно наступали у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдали авіаударів в районах Новокалинового та Степового. Під артилерійським вогнем окупантів були такі населені пункти як Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Водночас під вогнем РФ опинились Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку рашисти обстріляли Водяне, Вугледар та Велику Новосілку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії. Обстріляли населені пункти Времівка, Новосілка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоселівка, Омельник, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області; Велетенське Херсонської області та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога. Також наші захисники знищили 2 ударні дрони типу Shahed та розвідувальний безпілотник типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, 4 склади боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще 4 важливі цілі противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *