ОСТАННІ НОВИНИ

Пєсков заявив, що Росія буде «звільняти» Білорусь, якщо народ повстане проти Лукашенка

Наталя Дуляба

|

Прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Росія втрутиться, якщо в Білорусі почнеться народне збройне повстання з метою повалення режиму самопроголошеного президента Білорусі Алєксандра Лукашенка. Про це пише Українська правда з посиланням на пропагандистські Риа новости.

«Ця сусідня держава (Білорусь, − ред.) є нашим партнером, союзником і братньою нам державою. Природно Російська Федерація має зобов’язання щодо забезпечення безпеки Білорусі, що ми і будемо робити перед обличчям такої очевидної загрози», − сказав Пєсков.

Він також назвав Польщу «ворожою» для Росії державою, яка нібито зараз «буквально заходиться в істериках русофобії».

Дмітрію Пєскову також привиділося, що Польща нібито «фактично відкрито говорить про свій намір втручатися безпосередньо, зокрема, силовими методами у внутрішні справи сусідньої держави».

Додамо, напередодні колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак висловив думку, що існує реальна перспектива збройного повстання в Білорусі та закликав Варшаву готуватись до такого сценарію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *