ОСТАННІ НОВИНИ

Навчання українських військових на танках Abrams розпочнуться наступного тижня 

Ольга Денисяка

|

Українські військовослужбовці розпочнуть навчання на танках M1A1 Abrams приблизно наступного тижня. Про це повідомив речник Пентагону Патрик Райдер, повідомляє Європейська правда.

За його словами, очікується, що американські інструктори почнуть тренування українців на танках M1A1 Abrams «протягом наступного тижня або близько того».

Крім того, ще один військовий посадовець на умовах анонімності розповів, що цього тижня близько 250 українців прибудуть до Німеччини на навчання. Українські військові тренуватимуться на 31 танку Abrams, які прибули до Німеччини на початку цього місяця.

Американські офіційні особи заявили, що інша партія M1A1 Abrams перебуває на ремонті в США і буде доставлена в Україну до осені.

Очікується, що навчання в Німеччині триватимуть близько 10 тижнів. Українців навчать, як керувати танками, як маневрувати в ближньому бою, а також технічному обслуговуванні танків.

За словами посадовця, структура навчань буде подібною до попередніх тренувань, проведених під керівництвом США на бойових машинах Bradley та Stryker.

Адміністрація Байдена оголосила про намір відправити танки в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що вони занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання танків Leopard.

M1 Abrams – танки третього покоління, які виготовляють у США. Вони перебувають на озброєнні америки із 1980 року. Вартість одного танка стартує від 6.2 млн дол. США. У екіпажі перебуває 4 людини. Машина відрізняється потужним протиснарядним захистом.

Цей танк має балістичну систему керування вогнем. Лазерний далекомір та тепловізійний прилад вбудовані в основний приціл GPS-навідника. Старіші версії оснащені нарізною гарматою, а новіші гладкоствольною, а також кулеметом, установками гранат для маскування.

Машина здатна розігнатися до 72 км/год. Запас ходу — 410 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *