ОСТАННІ НОВИНИ

В Росію постачали деталі для підводних човнів, виготовлені на Волині

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили нелегальну схему постачання у Росію українських комплектуючих для виробництва підводних човнів. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про високотехнологічні комплектуючі для опорно-поворотних механізмів, які використовують для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Ці рідкісні деталі виготовляє одна з волинських компаній. Їх через посередника постачали у Росію.

Встановлено, що у тіньову схему були залучені очільник волинської фірми та афілійована компанія, розташована на території однієї з європейських країн. Керівник цього закордонного підприємства співпрацює з терористичними організаціями «Л/ДНР».

«За схемою іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію. Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально «експортували» майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів», – кажуть у спецслужбі.

Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів виявили техніку, мобільні телефони, документи із доказами незаконної діяльності, а також гроші, отримані внаслідок торгівлі з державою-агресором.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 ККУ (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором).

Найближчим часом підозру мають оголосили керівнику підприємства з Волині. Триває слідство, встановлюються всі обставини та інші особи, які можуть бути причетні до нелегальної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *