ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» може запровадити жіночі купе

Анастасія Диняк

|

«Укрзалізниця» планує запровадити продаж квитків у жіночі купе. Наразі ця ініціатива тестуватиметься. Про це повідомили у пресслужбі перевізника.

Так, у компанії зазначили, що для цього потрібно:

  • розробити IT-рішення,
  • внести зміни до нормативних актів,
  • проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

В «Укрзалізниці» додали, що постійно працюють над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

«Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе », — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Він підкреслив, що ця ініціатива тестуватиметься упродовж декількох місяців. Потім разом з громадою і фахівцями буде прийнято рішення щодо масштабування. Зазначається, що це буде залежати від реального попиту та відгуків

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

В «Укрзалізниці» нагадали, що у 2010 році компанія вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *