ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розгорнули рушник єдності й незламності

Андрій Котенський

|

У річницю перепоховання Шевченка у Львові розгорнули рушник єдності й незламності, що був зшитий з вишиваних рушників різних українських регіонів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Вишитий рушник розгорнули учні і студенти навчальних закладів Львова. Полотнище було створено з кількох десятків рушників на великодню тематику.

Подію приурочили 162-ій річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі біля Канева.

Перед пам’ятником Тарасу Шевченку у Львові, також відбувся концерт за участі музичних і театральних колективів Львівщини, учнів і студентів навчальних закладів Львова.

Зведений хор і оркестр Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка виконав музичні твори на слова Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий», «Як умру, то поховайте».

«Гаслом «в своїй хаті своя сила» Тарас Шевченко об’єднав українську націю, – зазначив голова Львівського обласного об’єднання товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка Ярослав Пітко. – Сьогодні Україна шевченковим словом бореться проти імперії зла. Але нікому не зламати народ, вихований на шевченковому слові».

Як відомо, після смерті Тараса Шевченка тимчасово поховали в Петербурзі на Смоленському кладовищі. І 22 травня 1861 року перепоховали на Чернечій горі у Каневі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *