ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хірурги видалили кісту новонародженій дитині

Ольга Денисяка

|

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» лапароскопічно прооперували новонароджену дівчинку із Закарпаття, у якої була гігантська кіста черевної порожнини. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.

До лікарні немовля привезли із пологового будинку Львова. Її одразу госпіталізували до реанімації новонароджених та прооперували.

«В першу добу після народження ми зробили операцію дитинці лапароскопічно через три проколи у животик. Забрали кісту з черевної порожнини. Вона була розміром до 10 сантиметрів. Це для новонародженої дитинки велика киста. Вона спричиняла проблеми із диханням, травним трактом та сечовидільною системою. Те, що був застосований лапароскопічний метод операції – це є рідкість в хірургії новонароджених», – розповів медичний директор з хірургічної роботи Охматдиту Богдан Мальований.

Те, що у дитинки кіста у черевній порожнині помітили ще під час вагітності мами під час УЗД. Відтак, сім’я із Закарпаття прийняла рішення народжувати у пологовому Львова і одразу везти немовля до медиків «Охматдиту». Вже на 5 день після операції дитинку разом із батьками виписали із дитячої лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *