ОСТАННІ НОВИНИ

Із дитячого табору «Артек» в Криму росіяни хочуть зробити «живий щит», – Верещук

Наталя Дуляба

|

Росіяни хочуть звезти у табір «Артек» в анексованому Криму якомога більше дітей, аби прикриватись ними як «живим щитом», коли ЗСУ розпочнуть свій наступ. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Так, готуючись до українського наступу, росіяни вирішили створити собі «живий щит» із дітей в анексованому Криму. Вони активно пропагують літній відпочинок на півострові, зокрема у відомому дитячому таборі «Артек».

«Це є створення “живого щита”, особливо перед контрнаступом, перед тими діями, які будуть вчиняти Збройні Сили України», – сказала міністерка.

Ірина Верещук наголосила, що на відпочинок в Крим кличуть не лише російських дітей, а й дітей з інших країн. Таким чином окупанти хочуть прикриватись ще й іноземцями.

«Ворог таким чином хоче, по-перше, легітимізувати свою окупацію українського Криму перед світовою спільнотою. І по-друге, справді зробити “живий щит” із громадян іноземних держав. Тому користуючись нагодою, я звертаюсь до урядів іноземних держав і прошу вжити невідкладних заходів, аби їхні громадяни і тим паче діти не перебували на тимчасово окупованій РФ території», – підкреслила вона.

Довідково: «Артек» – міжнародний дитячий табір-санаторій, розташований у Криму біля підніжжя гори Аю-Даг. Його відкрили у 1925 році як перший у СРСР санаторний піонерський табір для дітей, хворих на туберкульоз, під егідою Червоного Хреста.

Згідно з відкритими даними в цьому таборі відпочили понад 1,5 млн дітей із 130 країн світу.

Після окупації й анексії Криму у 2014 році Росія привласнила собі «Артек».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *