ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створили нові графіки відключень світла

Ольга Денисяка

|

«Львівобленерго» оприлюднило оновлені графіки відключень електроенергії для мешканців Львівської області.

Наразі розпоряджень від НЕК «Укренерго» про впровадження графіків відключень не надходило. Однак «Львівобленерго» вже розробило оновлені графіки вимкнень електроенергії, «зважаючи на специфіку літнього періоду та прогнозований дефіцит потужності».

Споживачі поділені на шість груп, які відповідають чергам у графіку погодинних відключень — 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 і 3.2. Водночас зменшилась тривалість вимкнень, яка передбачена графіками. 

Енергетики пояснюють, що на українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону.

«Енергоблоки, на яких проводять ремонти, деякий час не зможуть виробляти електроенергію. Також цього літа об’єми робіт будуть більшими, ніж у попередні роки через російські атаки минулої осені-зими на енергооб’єкти. Саме тому у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, необхідність впровадження графіків», – йдеться в повідомленні.

Ознайомитись з графіком для кожної з груп споживачів за днями тижня можна на сайті ПрАТ «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла». Також тут можна дізнатись, до якої групи відключень належить ваш будинок.

Додамо, що напередодні «Львівобленерго» також попередило про можливе погіршення надійності електропостачання у частини споживачів у Львові до 30 вересня через реконструкцію обладнання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *