ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський забудовник пообіцяв відновити засипане озеро на Замарстинівській

Андрій Котенський

|

Представник забудовника Аvalon пообіцяв депутатській комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради, що фактично засипане озеро на вулиці Замарстинівській, 172, буде відновлено. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Представник забудовника пообіцяв, що зруйноване озеро відновлять і воно буде доступне для всіх мешканців Львова.

«Ми не відмовляємось від намірів та обіцянок, які ми мали перед мешканцями житлового комплексу щодо відновлення водойми. Звичайно, вона буде відновлена в дещо іншій конфігурації, але зі збереженням ключових параметрів. Оскільки раніше це були три міні-ставки для розведення риби, то зараз це буде рекреаційна зона із водоймою, доступною для усіх мешканців Львова», – пообіцяв представник девелоперської компанії «Avalon» Роман Давимука.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач запевнив, що позиція міської ради одностайна – водойма має бути збережена для громади міста.

Так мала б виглядати водойма

«Водойма тут має бути. Є і паспорт відповідних водойм, і це передбачено містобудівним розрахунком детального плану території. Питання полягає в тому, в якій формі, в якій конфігурації це має бути зроблено. Наголошую, коли орендарі цієї земельної ділянки зверталися до міської ради, щоб зробити тут ще й ресторан, міський голова заветував це рішення, бо не було ясності, що буде з озером. Саме тому ми підготували цю зустріч, щоб обговорити всі питання», – сказав Любомир Зубач.

Так виглядає водойма 22 травня 2023 року

Водночас забудовник запевнив, що вони з проектантами працюватимуть оперативно, аби за найближчий місяць отримати містобудівні умови та обмеження і вже цьогоріч навести лад на об’єкті та провести основну частину технічних робіт з благоустрою території.

На наступному засіданні комісії, куди запросили і мешканців, розглянуть напрацювання орендарів ділянки, щодо комплексу громадського харчування, який може постати поруч із облаштованим озером.

Як відомо першими забили на сполох про знищення озера мешканці прилеглих територій. Люди повідомили, що озеро на будівельному майданчику засипають будівельним сміттям.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *