ОСТАННІ НОВИНИ

Колишній міліціонер отримав довічне за держзраду та спробу підриву залізниці

Андрій Котенський

|

Колишнього одеського міліціонера-зрадника, якого завербувала російська розвідка для диверсії та підриву на Південній залізниці, засудили до довічного ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними відомства, служба безпеки зібрала докази вини ще одного агента головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). Зловмисник готував серії диверсій на об’єктах залізничної інфраструктури на півдні України.

За зібраними доказами, суд призначив йому найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Контррозвідники затримали зрадника у жовтні минулого року в результаті багатоетапної спецоперації на Одещині.

«Ворожим поплічником виявився колишній посадовець карного розшуку лінійного підрозділу розформованої міліції на Одеській залізниці. Після початку повномасштабного вторгнення він був завербований представником ГРУ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні», – йдеться у матеріалах слідства.

Як розповіли в СБУ, за вказівкою агресора, він збирав інформацію про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Отримані відомості планував передати російській воєнній розвідці для підготовки вибухів на ключових логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку.

Для виконання ворожого завдання зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток.

Також повідомляється, що для конспірації російський агент постійно змінював зовнішність та канали зв’язку зі своїм російським «куратором». Окрім того він використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

Співробітники СБУ затримали його під час налаштування пристрою дистанційного спостереження за маршрутом залізничного транспорту.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та незаконному поводженні зі зброєю та вибуховими речовинами.

Раніше Львівський портал повідомляв, що корегувальника ударів РФ по Львову засудили до довічного ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *