ОСТАННІ НОВИНИ

Де у Львові найчастіше фіксують порушення правил паркування: топ-10 локацій

Андрій Котенський

|

В міському управлінні безпеки назвали топ-10 локацій, де інспектори з паркування найчастіше фіксують порушення правил зупинки/стоянки авто. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У першій п’ятірці – пл. Соборна, вулиці Листопадового Чину, Гавришкевича, Гнатюка та просп. Шевченка. Також найчастіше штрафи виписують водіям, які неналежно паркують автомобілі на вул. Зеленій,1-64, пл. Петрушевича та вулицях Винниченка, Личаківській, 1-82 і Мечникова, 2-12.

Загалом у цьому році у Львові інспектори з паркування виписали понад 106 тис. штрафів за порушення правил стоянки/зупинки авто на загальну суму 39,6 млн грн. Станом на 17 травня до міського бюджету вже сплачено 31,2 млн грн.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

«Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», – нагадли в управлінні безпеки ЛМР.

Також повідомляється, що у Львові з початку року за неналежне паркування на арештмайданчик евакуювали близько 3300 автомобілів.

Найчастіше евакуатори забирають автівки із вул. Гавришкевича, вул. Винниченка, пл. Петрушевича, пл. Старий Ринок, вул. Героїв УПА, 80 (зупинка громадського транспорту), вул. Кн.Ольги, 98а,б (велодоріжка) та перехрестя вулиць І.Франка-Козельницька.

Нагадаємо, перевірити, чи перебуває авто на арештмайданчику, можна на сайті управління безпеки.

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *