ОСТАННІ НОВИНИ

З Росії повернули депортовану 14-річну українку

Наталя Дуляба

|

В Україну повернули ще одну депортовану росіянами дитину – 14-річну Вероніку. Її примусово вивезли на територію РФ невдовзі після повномасштабного вторгнення. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«14-річна Вероніка, яка опинилася в РФ після того, як в Україну вдерлася країна-терорист, нині вже перебуває вдома. Її бабуся з жахом та сльозами на очах згадує, що довелося пройти, аби повернути онуку на рідну землю», – написав він.

Найближчим часом дівчинка пройде реабілітацію та отримає необхідну медичну допомогу та гуманітарну.

Українцям нагадують: якщо у вас зникла дитина, звертайтесь на гарячу лінію Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номером телефону: 0-800-50-17-20.

Додамо, за офіційними даними правоохоронців станом на 19 травня з України до Росії примусово депортували 19 392 дитини. Повернути додому наразі вдалося лише 365 малюків.

Нагадаємо, напередодні з Росії повернули депортовану 6-річну українку. Вся сім’я нарешті возз’єдналась, адже і батьки дитини, військовослужбовці, потрапили в полон, захищаючи Маріуполь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *