ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики безкоштовно обстежуватимуть дітей, що мають родимки чи папули

Андрій Котенський

|

Із понеділка, 22 травня, спеціалісти дитячого діагностичного центру лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова безкоштовно обстежуватимуть та консультуватимуть щодо новоутворів шкіри у дітей – родимок, папул та вузлів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі львівської міської ради.

Записатись на консультацію можна за номером: 0 800 333 003.

«Меланома – агресивний рак шкіри. Зазвичай, захворювання розвивається з невеликих утворень: родимок, папул чи вузлів. Пухлина виникає з меланіну – пігменту, що захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Перебіг хвороби безсимптомний. Розпізнати меланому можна лише з допомогою спеціального діагностичного обладнання. Хоча меланому вважають хворобою, що виникає в дорослих, діти також на неї хворіють», – пояснюють медики.

Дитині необхідна консультація, якщо в неї:

  • вроджені та набуті невуси (родимки шкіри);
  • папули та вузли, що стрімко розвинулись на попередньо незміненій шкірі;
  • травмовані невуси та ті, що кровоточать або гнояться.

У зоні ризику й діти, рідні яких хворіли на меланому. А також малеча зі світлим фототипом шкіри та великою кількістю родимок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *