ОСТАННІ НОВИНИ

Норвегія передає Україні до восьми РСЗВ M270

Андрій Котенський

|

Міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам у четвер оголосив про додаткову військову допомогу Україні та розширення участі норвезької сторони в програмі військового навчання українців у Великій Британії. Про це він сказав на спільній пресконференції з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, повідомляє Європейська правда.

Як зазначив норвезький міністр, його держава надає Україні військову допомогу через спеціальний фонд, заснований Великою Британією, а також у межах операції Interflex із навчання українських військових.

«Норвегія робить значний внесок до Фонду, і ми робимо свій внесок у підготовку українських солдатів як тут, у Великій Британії, так і в Норвегії. Починаючи з цього літа, Норвегія подвоїть кількість наших інструкторів в операції Interflex», – анонсував він.

Грам також заявив, що Норвегія передає Україні додаткові системи далекобійної артилерії та радари.

«Норвегія надає три артилерійські радіолокаційні станції Arthur та до восьми реактивних систем залпового вогню типу MLRS. Допомога надається у тісній співпраці з Великою Британією», – зазначив він.

Системи MLRS (реактивна система залпового вогню) M270 може вражати цілі на відстані приблизно 80 кілометрів – так само, як і американські реактивні системи залпового вогню HIMARS. Минулого року кілька партій MLRS Україна отримала від Великої Британії.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Норвегія підтримує членство України в ЄС і НАТО.

У березні 2023 року Україна отримала вісім танків Leopard 2, які передала Норвегія.

У лютому 2023 року Норвегія погодила багаторічну програму підтримки України на майже 7 млрд євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *