ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вдарили по пункту управління і 6 районах зосередження рашистів

Наталя Дуляба

|

На 448 добу війни російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби тут відбулись 25 бойових зіткнень. Епіцентром залишаються Бахмут та Мар’їнка. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 17 травня.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних ударів по Бахмуту та Херсону із застосуванням ЗРК С-300. Крім того, здійснив 32 авіаційних ударів та понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже Росія й надалі застосовує тактику терору.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках особливих змін не зазнала.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хотіївка Чернігівської області; Нововасилівка, Комарівка, Волфине Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівка і Зарубинка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Цієї доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдав авіаудару поблизу Першотравневого. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились  населені пункти Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку рашисти вели наступальні дії в районі Невського Луганської області. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та Веселого. З артилерії обстріляли Макіївку, Невське, Білогорівку Луганської області та Торське, Діброву, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж протягом доби ворог вів безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Іванівське.

Авіаударів окупанти завдали по районах населених пунктів Бахмут, Курдюмівка. Також від обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Північне, Шуми Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ наступальних дій не проводили. Били з авіації по районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Новоселівка Перша та Первомайське, здійснив обстріли Авдіївки, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні російські атаки в районі Мар’їнки. Водночас ворог завдав авіаційного удару по Красногорівці та обстріляв Мар’їнку, Парасковіївку і Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. Завдали авіаційного удару в районі Великої Новосілки та обстріляли, зокрема, Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує вести оборонні дії. Завдано авіаудару по населеному пункту Новопіль Донецької області та Малій Токмачці на Запоріжжі.

Разом із тим ворог здійснив обстріли понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Червоний маяк, Зміївка, Берислав, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Широка балка Херсонської області та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, з яких 5 – по зенітно-ракетних комплексах. Крім того наші захисники знищили два розвідувальні дрони типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, 2 склади паливно-мастильних матеріалів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливі ворожі цілі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *