ОСТАННІ НОВИНИ

Забракло майна на 4,5 млн грн: на Львівщині судять начальника складу військової частини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині на лаві підсудних опинився начальник складу військової частини, якого обвинувачують у зникненні майна на 4,5 млн грн, а також у неявці на службу. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Йдеться про військовослужбовця, начальника складу однієї із військових частин Нацгвардії України на Львівщині. За даними слідства, старший сержант відповідав за контроль, стан, зберігання та облік військового майна на складі.

Втім під час перевірки було виявлено нестачу форми, взуття, тактичного спорядження та інших товарно-матеріальних цінностей на понад 4,5 млн грн. Цей брак пов’язують саме із недбалістю військового.

Крім цього, цьогоріч у березні підозрюваний без поважних причин не з’явився на службу.

Військовослужбовцю оголосили підозру за ч.4 ст.425 та за ч.5 ст.407 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби та неявка на службу). Його вже затримали, а суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою із правом внесення 1,3 млн грн застави.

Максимальний термін покарання, який загрожує військовому, – 8 років тюрми. Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *