ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики повернули військовому можливість ходити

Ольга Никульча

|

У Львові прооперували військового Віталія Кирилова з Одеси, який зазнав поранення під Бахмутом та перестав відчувати ліву ногу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Захиснику провели двоетапне лікування, аби відновити рухові функції ноги.

«Захисник перестав відчувати ліву ногу після поранення під Бахмутом, оскільки осколок зачепив нерв. Хірурги лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова після хірургічного стручання змогли відновити функціональність пошкодженої кінцівки», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, захиснику 35 років, він за спеціальністю – інженер-програміст. З березня 2022 року добровільно пішов до війська, аби захищати свою країну та свободу. 18 березня 2023 року він потрапив під мінометний обстріл.

«Усе так швидко відбулося. Ми почали відходити. Аж секунда, і я вже лежу на землі та не відчуваю ноги», – ділиться спогадами він.

Першу невідкладну допомогу Віталію надали в прифронтовій лікарні. Далі – у Дніпрі, і вже звідти його доправили до Львова – до Національного реабілітаційного центру «Незламні». Вже тут команда хірургів та травматологів встановили діагноз: відкритий вогнепальний багатоуламковий перелом обох кісток гомілки з ушкодженням малогомілкового нерва. Відновити функцію ноги було можливо лише хірургічним шляхом.

«Операція була плановою і добре підготовленою. Їй передувало гоєння рани. Хірургічне втручання складалось з двох етапів. Перший: лікарі знайшли та видалили осколок, провели ушивання малогомілкового нерва з обертанням сублімованим (сухим) свинячим перикардом. Другий етап: остеосинтез кісток гомілки. Це хірургічне лікування переломів, що полягає у з’єднанні кісток та фіксації кінцівки механічними конструкціями та імплантами», – повідомили медики.

Операція тривала три години та пройшла успішно. А відновлення нерву – це не швидкий процес. Тож попереду у Віталія – тривала реабілітація. Після відновлення захисник хоче повернутися на передову. Він вже може пересуватися на милицях та відчуває ногу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *