ОСТАННІ НОВИНИ

День вишиванки-2023: програма заходів у Львові

Наталя Дуляба

|

День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч свято припало на 18 травня, відтак у Львові запланували низку виставок, майстер-класів та концертів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Святкові заходи з нагоди Дня вишиванки у Львові стартують вже віднині, 17 травня, і продовжаться 18 травня. Також у неділю, 21 травня, на львів’ян та гостей міста підготували тематичну виставку у Шевченківському гаю.

Програма заходів до Дня вишиванки:

Середа, 17 травня

17:00 – концерт учнів класу бандури ЛМШ №3 та студентів класу бандури ЛМФК ім.С. Людкевича «Вишиваночки барвисті», великий зал музичної школи №3 (вул. Замарстинівська, 219).

19:00 – концерт «Вишиванка – душа народу», Львівська мистецька школа № 7 (смт. Брюховичі, вул. В. Івасюка, 27).

Четвер, 18 травня

13:00 – зустріч із майстринею-вишивальницею «Код української вишиванки», Філія львівської муніципальної бібліотека у с. Підбірці (вул. Митр. Юхимовича, 149-А, приміщення Народного дому).

14:00 – етновикладка «Модний бренд з віковою традицією», фотоконкурс та флешмоб, Львівська муніципальна бібліотека, філія №4 (вул. Б. Антоненка-Давидовича, 10).

16:00 – «Виший листівку для воїна» – майстер-клас від студентів Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва ім. І.Труша для учнів художнього відділу ЛШМ № 5, Львівська школа мистецтв № 5 (вул. Хуторівка, 28).

16:30 – презентація мистецького альбому «Вишивка Жидачівщини»: за зразками одягу з колекції Львівського Скансену. Під час заходу відбудеться розмова з авторкою проєкту Іриною Вачковою на тему: «Як працювати з автентикою». Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, стодола із с. Либохора (вул. Чернеча Гора, 1).

Неділя, 21 травня

14:00 – відкриття виставки елементів традиційної гуцульської вишивки, Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, мала виставкова зала в укритті (вул. Чернеча Гора, 1).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *