ОСТАННІ НОВИНИ

18 травня Львів прощається зі ще двома захисниками

Наталя Дуляба

|

У четвер, 18 травня, Львів проведе в останню путь Ростислава Шафранського та Олега Грицеляка, які загинули у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону Ростислава Шафранського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають героя на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Олега Грицеляка розпочнеться об 11:00 год. у храмі святого Миколая у Підбірцях (вул. Якимовича, 1). Поховають воїна на місцевому цвинтарі.

Львів’ян закликають прийти і віддати шану полеглим на фронті військовими. Також у цей час закликають утриматися від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Львів’янин Ростислав Шафранський (27.03.1999 – 11.05.2023) навчався у СЗШ №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської, згодом – у Корелицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Закінчив Перемишлянський професійний ліцей за спеціальністю «маляр, штукатур».

Після завершення навчання проходив строкову службу. У вільний час захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав територіальної оборони. Пізніше боронив державу від окупантів на східному напрямку у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Ростислава Шафранського залишилися батьки та сестра.

Олег Грицеляк (26.03.1993 – 13.05.2023) був уродженцем села Підбірці, що входить до складу Львівської громади. Закінчив місцевий ліцей, після чого проходив строкову військову службу у лавах 45 полку оперативного призначення імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України.

Протягом 2013-2022 років працював у «Родинній Ковбасці».

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ вирішив стати на захист Батьківщини від окупантів. Воював у «гарячих» точках фронту в складі 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил.

У Олега Грицеляка залишилися дружина та дворічний син.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *