ОСТАННІ НОВИНИ

У парку «Залізна Вода» засіяли різнотрав’я лучних квітів і трав

Анна Форемна

|

У львівському парку «Залізна Вода» з’явилась ділянка з різнотрав’ям. Трави посіяли учасники ГО «Плато» на території громадського саду. Невдовзі там розквітнуть Волошки, ромашки, маки, деревій та мальви. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними управління екології та природних ресурсів ЛМР, Різнотрав’я – це різновид газону, що складається переважно з лучних рослин та має багате різноманіття фактур і кольорів. Коли ділянка розквітне вона не лише прикрашатиме ландшафт, але й виконуватиме важливі функції для природи.

Квіти різнотрав’я відіграють роль «їдальні» та притулку для комах, птахів і дрібних ссавців. Вони також затримують дощову воду, поліпшують якість ґрунту і сприяють очищенню повітря, виробляючи кисень. Окрім того, різнотравна ділянка потребує незначного поливу лише на етапі проростання насіння та викошування 1-2 рази на сезон, і вона зовсім не потребує внесення добрив.

Активісти висловила подяку усім причетним до експерименту та сподіваються, що через 1-1,5 місяців галявина перетвориться на живий куточок біорізноманіття.

Планується, що різнотрав’я засіють в різних районах міста, включаючи Сихів, проспект Свободи та меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *