ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові мало не вчаділи чоловік та маленька дитина

Ольга Никульча

|

У Львові, 15 травня, в квартирі будинку на вулиці Грицька Чубая отруїлись чадним газом 42-річний чоловік та 3-річний хлопчик. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення ЛМР, малюк наразі ще перебуває на лікуванні у лікарні святого Миколая, де проходить сеанси баротерапії (насичення організму киснем).

Загалом від початку року по місту зафіксували 28 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 55 людей, 17 з них – діти. На жаль, одна людина загинула. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Як відомо, основною вимогою для уникнення отруєння чадним газом є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ, що призводить до фатальних наслідків.

Пам’ятайте: чадний газ – тихий убивця! Симптоми отруєння легко можна сплутати із харчовим отруєнням чи грипом. Як їх вчасно розпізнати і що робити, аби вберегтися, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *