ОСТАННІ НОВИНИ

На реабілітації у Львові здійснили мрію військового

Наталя Дуляба

|

28-річний Євген Шваб втратив ногу під час боїв на Луганщині. На лікування він у важкому стані прибув у центр «Незламні». Крім реабілітації та протезування, військовий у Львові здійснив свою мрію – зустрівся з улюбленою футбольною командою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Євген є поліцейським із Житомирщини. Добровільно пішов на фронт, аби захистити свого 6-річного сина. Чоловік пройшов навчання у Великій Британії, після чого вирушив на Луганщину, де служив кулеметником десантно-штурмової бригади.

У грудні 2022 року під час масованого обстрілу українських позицій окоп військового атакував ворожий танк. Євген отримав важкі поранення ноги та спини. Чоловік каже, що погано пам’ятає перший місяць після поранення, бо приходив до тями лише зрідка – всього на кілька хвилин після чергової операції.

До Львова військового привезли у важкому стані і дуже слабким. Тут його 40 днів виходжували спеціалісти реанімації. М’язи атрофувались настільки, що захисник нічого не міг робити навіть руками. Та завдяки тривалій фізичній реабілітації стан захисника значно покращився, тож його почали готувати до протезування.

Дбаючи про психологічний стан воїнів, у центрі «Незламні» вирішили здійснити мрію Євгена, коли дізнались, що той з дитинства вболіває за донецький «Шахтар».

«Він навіть мріяти не міг, що колись вийде на поле з улюбленою командою та ще й зробить перший удар по м’ячу. А після матчу поспілкується з гравцями в роздягальні. І ось мрія здійснилася. На одній нозі та милицях Євгеній вийшов на головну спортивну арену Львова і символічно розіграв м’яч у матчі “Шахтар” – “Львів”. А вже наступного дня після матчу захисник нарешті отримав штучну кінцівку», – йдеться у повідомленні.

Як розповідають медики Першого медоб’єднання Львова, протезування, необхідне Євгену, є  одним із найскладніших. Адже через ампутацію кінцівки немає куди кріпити протез, тому  контролювати елементи штучної ноги можна лише рухами тазу. А це означає, що задіювати значно більшу кількість м’язів, ніж в інших випадках.

Втім військовий тренується і старанно вчиться управляти протезом. Його реабілітація триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *