ОСТАННІ НОВИНИ

Віддане в оренду озеро у Стрийському районі хочуть відібрати через суд

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці через суд хочуть повернути громаді на Стрийщині 44 га землі, більшу площу якої складає водойма. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про комунальну земельну ділянку площею 44 га в одному зі сіл Стрийського району. Більше 35 га на ній займає технологічна рибогосподарська водойма, відтак ділянка належить до земель водного фонду. Її вартість оцінюють майже у 2 млрд грн.

Прокурори Стрийської окружної прокуратури встановили, що міська рада поза конкурсом надала цю землю в оренду фізичній особі для рибогосподарських потреб. Оскільки не було проведено аукціону, то громада втратила можливість отримувати максимальну платню від оренди.

«Прокурори вимагають визнати незаконним і скасувати рішення сесії міської ради, визнати недійсним договір оренди землі та  повернути земельну ділянку», – йдеться у повідомленні.

Розгляд справи йде у Господарському суді Львівської області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *