ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові винесли вирок бойовику «ЛНР»

Наталя Дуляба

|

Українець, який добровільно воював за так звану «ЛНР», відсидить 8 років за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про громадянина України, уродженця Довжанська (раніше Свердловськ) Луганської області, який у 2017 році добровільно приєднався до лав так званої «народної міліції ЛНР».

Встановлено, що протягом 2017-2018 років він служив на посаді старшого стрільця. Як додають в СБУ, перебуваючи на цій «посаді», зрадник брав активну участь в обстрілі українських позицій на Донбасі.

Крім того, ватажки незаконних збройних формувань залучали бойовика до ремонту своєї військової техніки.

Згодом українець вирішив піти від терористів і потайки прибув на підконтрольну Україні територію, де намагався влаштуватися як переселенець із Луганської області. Контррозвідка викрила його ще у червні 2021 року на Київщині.

Суд визнав громадянина України винними в участі у терористичній організації (ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України). Йому дали 8 років тюрми із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *