ОСТАННІ НОВИНИ

Тіктокера судять за «злите» відео руху колони ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Блогеру, який опублікував у соцмережі TikTok відео руху колони Сил оборони у Черкаській області, «світить» до 8 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, блогер відзняв фото та відео руху колони української військової техніки з боєприпасами у Черкаській області. Ці медіафайли потім він розмістив на власній сторінці у соцмережі ТікТок із прив’язкою до геолокації.

«За лічені хвилини це відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські Telegram-канали із загальною аудиторією понад 100 тисяч підписників. Крім того, на персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад пів мільйона користувачів», – йдеться у повідомленні.

Спецслужби встановили місцезнаходження блогера і припинили його незаконну діяльність. Свої злочинні дії він пояснював бажанням «наростити» аудиторію у ТікТок.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка виявили мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і подальшої публікації відзнятого відео.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).

Розслідування вже завершене, справу скерували до суду. За скоєне горе-блогеру загрожує до 8 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *