ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на фотовиставку для підтримки українських дітей із РСА

Анна Форемна

|

У Львівському муніципальному мистецькому центрі 15 травня відкриють фотовиставку «Еye contact. Погляд у спектрі». Подія спрямована на підтримку дітей з розладами спектра аутизму (РСА), які були вимушені покинути власні домівки через війну, яку Росія розв’язала проти України. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Головні герої проєкту – вихованці Levchyk Spectrum Hub – центру адаптації та соціалізації дітей ВПО з розладами спектра аутизму, що був заснований у Львові благодійним фондом Future for Ukraine у лютому цього року.

«На тлі війни багато родин із дітьми, що мають РСА, були змушені переїздити до більш безпечних регіонів. Деякі з них втратили фінансову можливість забезпечувати своїм дітям повноцінний розвиток та корекційні заняття. Саме тому благодійний фонд Future for Ukraine започаткував ініціативу Levchyk Spectrum Hub у Львові, в якому дитина має можливість продовжувати свій розвиток безкоштовно. Адже кожна хвилина згаяного часу може спричинити регрес та негативно вплинути на подальшу соціалізацію дитини – йдеться у повідомленні.

Назва фотопроєкту «Погляд у спектрі» – символічна. Адже діти з розладами спектра аутизму, зазвичай, уникають зорового контакту з іншими людьми через свою надмірну чутливість до чужих проявів емоцій. Проте авторам проєкту все ж таки вдалося зазирнути їм в очі. Ці «таємні миті» відображені на дев’ятнадцяти глибоких та емоційних світлинах, що будуть представлені на виставці.

Захід має на меті привернути увагу до проблеми дітей ВПО з розладами спектра аутизму. Адже навіть буденні речі створюють для таких дітей чимало стресу, а війна, вимушений переїзд, емоційний стан батьків впливають на них ще більше. А також – зібрати кошти на розвиток Levchyk Spectrum Hub та організацію корекційної програми для ще більшої кількості дітей з РСА.

Під кожною світлиною, яку експонуватимуть на виставці, є QR-код, за яким можна перейти на сайт та задонатити будь-яку суму для підтримки цього проєкту.

Усі світлини супроводжують реальні історії вихованців центру.

На одній із фоторобіт є трирічна дівчинка Оля та її 15-річний брата Ігор, які особисто переживають потрясіння війни: їхній тато захищає Україну на фронті від початку повномасштабного вторгнення і зараз сім’я втратила з ним зв’язок. Мама дітей через важке фінансове становище не могла забезпечити їм відновлення корекційних занять, аж доки не дізналася про адаптаційний центр.

Офіційне відкриття виставки заплановано на 17:00. Місце проведення – Львівський муніципальний мистецький центр за адресою вул. Стефаника, 11.

Подивитися експозицію буде можна щодня з 10:00 до 21:00 до 15 червня включно.

Вхід вільний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *