ОСТАННІ НОВИНИ

Валерій Залужний: «Український народ – це єдиний феномен, який дозволяє нам дотепер битися»

|

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний про український народ як феномен, який кров’ю виборює свою перемогу у війні:

«Насправді військова наука є досить обширна, і в кожної перемоги є свої складові. Є багато “а якби було то”, “а якби було так”, і насправді багато чого ще поки не вистачає. Я бачу, як можливо це зробити, бачу, як це необхідно зробити. Але знаю точно: до перемоги ще дуже і дуже далекий шлях. Дуже великий і складний. Я сподіваюся, що Бог буде на нашому боці, перемога буде обов’язково за нами.

Як і чому ми сьогодні тримаємося? Завдяки українським людям. Українському солдату, українському сержанту, українському офіцеру, які щодня гинуть, калічаться, але тримають свої позиції. І сьогодні вони роблять цю перемогу. Це єдиний феномен, який дозволяє нам битися до сих пір.

Наш український народ поставлений у такі умови, що він чітко розумів: люди з території РФ чи Білорусі прийшли вбивати його жінку, дітей, прийшли знищити його дім. І от саме ці люди переповнені ідеєю захисту своїх рідних, своїх близьких, своєї землі… саме вони зробили це (що Україна встояла і бореться 15 місяць поспіль, – ред.). І, звісно, командири, яким вони вірили. Командири, які зі свого боку вірили своїм командувачам. Командувачі, які вірили мені, що прийняте рішення є правильним.

На жаль, ми вже втратили дуже багато людей: солдатів, сержантів та командирів, які мали навички та великий досвід ведення бойових дій. Це особливість будь-якої війни – війну починають кадрові військові, а завершують учителі, інженери, бухгалтери… Це, власне, те, що зараз і відбувається.

Я дуже сподіваюся, що з часом не лише людське життя та здоров’я будуть основою цієї перемоги. Але буде й використання передових технологій: більш ефективних снарядів, більш ефективної техніки. Ми обов’язково до цього прийдемо і переможемо. Але поки що все тримається на плечах оцих простих людей».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *