ОСТАННІ НОВИНИ

Російська частка «Запоріжсталі» буде конфіскована, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський ввів у дію нові санкції, запроваджені РНБО проти фізичних і юридичних, в тому числі щодо «Запоріжсталі». Про це він повідомив у своєму Telegram.

«Сьогодні у нас санкційний день. Є кілька санкційних пакетів, підписав відповідні укази. Перший санкційний пакет – щодо Запоріжсталі. Своїм указом наклав обмежувальні заходи на 41 особу, 13 фізичних та 28 юридичних, за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством, шкодила нашій економіці. Запускаємо процедуру конфіскації російської частки, вона працюватиме для України й українців», – повідомив глава держави.

Володимир Зеленський додав, що частку «Запоріжсталі» Росія контролювала «через один із системних банків».

Крім того, санкції на 50 років Україна ввела щодо деяких громадян Вірменії (детальний перелік – тут), а також щодо низки юридичних осіб (перелік – тут).

Також санкції на 10 років запровадили щодо низки росіян (також тут) та підприємств РФ (тут теж перелік).

«Затверджено санкційні пакети, які продовжують наш курс на ізоляцію та блокування російської військової промисловості. Сотні фізичних та юридичних осіб держави-терориста й повʼязаних із Росією стають мішенню для глобальної ізоляції. Дуже активно працюємо з партнерами, щоб усі, хто фактично виробляє цю агресію, хто дає зброю, боєприпаси, техніку й технології в руки терористі, були роздавлені світом», – прокоментував Володимир Зеленський.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *