ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили вже сьомий центр ментального здоров’я

Ольга Денисяка

|

У 6-тій міській поліклініці на вул. Медової Печери, 1 запрацював сучасний центр ментального здоров’я.Тут психологи і психотерапевти допомагають мешканцям долати стресові ситуації та піклуватися про своє здоров’я. Це четвертий центр психічного здоров’я, який відкрил  у міській поліклініці, та загалом сьомий у медичних закладах міста. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Центр відкрили з ініціативи міського управління охорони здоров’я у партнерстві з україно-швейцарським проектом «Психічне здоров’я для України» (МН4U) за грантові кошти.

Центр облаштували на 5-му поверсі 1-го поліклінічного відділення 6-ї міської поліклініки, пристосувавши приміщення для прийому людей з інвалідністю. Тут обладнали три кабінети для прийому лікарів: психіатра, психотерапевта та психолога, а також тут є конференц-зал та рецепція. В усіх кабінетах зробили сучасний ремонт, обладнали сучасною технікою та створили комфортні умови для людей. Загальна площа центру – 117 кв.м.

В центрі працює кваліфікована мультифункціональна команда фахівців: психіатр, психолог, психотерапевт, за потреби залучатимуть і інших фахівців, таких як логопед, реабілітолог. Лікарі надають психологічну реабілітацію, психічний супровід та лікування психічних розладів і захворювань. Передбачені індивідуальні консультації; консультації пар; робота з людьми, які пережили втрату близької людини; допомога одиноким матерям та людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Завдяки арт-терапії, ізотерапії, кольоротерапії та інших терапій, фахівці допомагають долати кризові травми, страхи, образи, депресії, тривожні стани, панічні атаки та порушення сну.

«До нас звертаються люди різного віку з депресивними станами, тривожністю. Люди, на жаль, хворіють роками, і зараз це все загострилось – під час війни. Але люди бояться звертатися. Тому ми радіємо, коли мешканці звертаються, і щиро запрошуємо звертатися, не боятися психіатрів і психотерапевтів. Бо саме тут, у центрі, є такий простір для різних людей, де вони, з допомогою фахівців, зможуть покращувати своє самопочуття і якість життя», – пояснює, керівниця центру ментального здоров’я Інна Анітіна.

Отримати допомогу фахівців можна за скеруванням сімейного лікаря, за рекомендацією фахівця соціальних служб, або самостійно. Записатися на консультації можна за телефоном: 0673451734. До центру психічного здоров’я можуть звертатися усі охочі, зокрема вимушено переміщені українці та військовослужбовці, які повернулися із зони бойових дій.

Нагадаємо, у Львові розвивають мережу центрів психічного здоров’я, аби всі, хто цього потребує, могли отримати якісну допомогу фахівців у комфортних умовах. Станом на зараз такі центри діють:

  • у 5-тій лікарні на вул. Чупринки (телефон для запису: 0937310179),
  • у 5-тій поліклініці на вул. Виговського (0960219573; 0936098815),
  • у 2-гій поліклініці на вул. Симоненка (380932308150; 380676763889),
  • у 1-шій поліклініці на вул. Римлянина (0675223132; 0671070436);
  • у 6-тій поліклініці на вул. Медової Печери (0673451734).

За цей час психологічну допомогу отримали майже 2,5 тисячі людей. Зокрема, у центрі 1-ї поліклініки – 404 людини (з них 119 дітей), 2-ї поліклініки – 502, 5-ї поліклініки – 356, 5-ї лікарні – 1200 людей.

Окрім того, центри ментального здоров’я діють у поліклініці дитячої лікарні святого Миколая на вул. Орлика (0800333003) та на базі центру реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого ТМО на вул. Мазепи (0676897655).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *