ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти захопили собор ПЦУ в Криму та мародерять його

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти захопили Кафедральний храм святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги Православної церкви України в Сімферополі. Про це повідомив головний редактор газети «Кримська світлиця» Андрій Щекун.

«Окупанти виламують двері храму, описують і забирають/крадуть майно Української церкви в Криму. У незаконних діях беруть участь представники так званого «фонда госимущества республики Крим РФ» разом зі «службовими приставами республіки Крим РФ», – зазначив він.

Він також додав, що захопленням храму керує московський судовий пристав Євген Новіков.

Як пише Українська правда, російське «міністерство майна і земельних відносин Криму» заявило, що «звільнення» собору нібито відбувається на законних підставах, адже українська церква у встановлені строки не переоформила документи відповідно до законодавства РФ. Тому так званий «арбітражний суд Криму» постановив розірвати договір оренди.

Зазначимо, у лютому 2022 року Верховна Рада України ухвалила рішення про передачу майна Кафедрального собору Святих рівноапостольних Князя Володимира та Княгині Ольги у Сімферополі в державну власність.

У серпні 2020 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму, однак російська влада затвердила, що немає жодних утисків за релігійною ознакою.

Нагадаємо, у червні 2022 року російська православна церква заявила, що приймає кримські єпархії Української православної церкви (МП) у пряме підпорядкування патріарха Кирила.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *