ОСТАННІ НОВИНИ

Вирок винесли мешканцю Львівщини, який воював за «ДНР»

Наталя Дуляба

|

15 років тюрми дали 46-річному мешканцю Львівщини, який добровільно долучився долучився до лав терористів із «ДНР» і воював за псевдореспубліку, а також обстрілював ЗСУ у Маріуполі вже під час повномасштабного вторгнення. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Йдеться про 46-річного мешканця Львівщини, який, як довело слідство, добровільно приєднався до терористичної організації «ДНР» та воював в складі 1 армійського корпусу народної міліції цієї квазіреспубліки.

Разом з окупаційними військами зрадник із позивним Поляк неодноразово здійснював обстріли позицій військовослужбовців ЗСУ у Маріуполі. Однак крім бойових дій проти України, він також вів й інформаційну пропаганду.

«Чоловік фігурував в інтерв’ю з “військовим журналістом” країни-терористки, де нівелював значення української влади. А згодом на камеру він демонстративно здійснював артилерійський обстріл з БМ-21 по металургійному комбінату “Азовсталь”. Таку інформаційну пропаганду медіа окупанта вдало використовували для виправдання злочинних дій РФ щодо України», – йдеться у повідомленні.

Зраднику заочно оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 260 (участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) та ст. 258-3 (участь в терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Нещодавно Галицький районний суд м. Львова виніс вирок зловмиснику – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *