ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прооперували жінку із 13-кілограмовою пухлиною на яєчнику

Софія Федишин

|

У лікарні святого Пантелеймона успішно прооперували 53-річну жінку із гігантською пухлиною яєчника. Вага новоутворення становила аж 13 кг. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

53-річна Ірина з міста Хотин на здоров’я здебільшого не скаржилась. Втім близько чотирьох років тому на її яєчнику утворилась пухлина, про яку вона навіть не здогадувалась. І весь цей час новоутворення росло, не подаючи жодних симптомів. Єдине, що турбувало жінку, – поступове збільшення ваги.

Цьогоріч у березні пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів, відтак Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Хоч болі виснажували жінку, вона їх терпіла і все ще не йшла до лікаря.

Зрештою згодом жінка таки звернулась за медичною допомогою. Місцеві лікарі були шоковані побаченим. Вони доправили Ірину до реанімації та почали пошуки лікарні і спеціалістів, які погодяться оперувати жінку у такому важкому стані. Наважились взятися за цей складний випадок львівські хірурги лікарні святого Пантелеймона.

«Жінка потрапила до нас у стабільно важкому стані з деформованим животом, втратою м’язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Часу зволікати більше не було. Після необхідного додаткового обстеження лікарі негайно взялися за видалення гігантського утворення», – кажуть у Першому медоб’єднанні Львова.

Пухлина важила 13 кг і мала розмір 35х25 см. Лікарі кажуть, що пацієнтці справді дуже пощастило, адже новоутворення не встигло розповсюдилась на сусідні органи. Тому його вдалося швидко та безпечно видалити.

Операція тривала дві години та пройшла успішно. За тиждень прийшли і результати гістології: пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує. Її вже виписали і незабаром вона планує повернутися дороботи, яку любить це понад усе, – вчителювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *