ОСТАННІ НОВИНИ

Українка вперше здобула срібло на чемпіонаті Європи з брейкінгу

Ангеліна Підлуська

|

На чемпіонаті Європи з брейкінгу, що проходив у Італії з 5 по 8 травня 2023 року, українська спортсменка Анна Пономаренко (Stefani) стала срібним призером в жіночій категорії. Це перша медаль для України на цьому турнірі та в історії українського брейкінгу взагалі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національного олімпійського комітету України.

Українка зуміла перемогти титуловану італійку Anti у півфіналі, але поступилася 15-річній литовській танцівниці Домініці Баневіч (Nicka). За здобуту медаль Пономаренко отримала ліцензію на участь у Європейських іграх-2023, які відбудуться у Кракові.

Додамо, що брейкдансинг є новим олімпійським видом спорту, який буде представлений на літніх Іграх-2024 в Парижі.

За даними Суспільного, збірна України з брейкдансингу з найкращим результатом в історії завершила виступ на чемпіонаті Європи-2023. Уперше на континентальній першості представник України піднявся на подіум, а в топ-8 найкращих (серед чоловіків та жінок) було одразу троє українців.

Брейкінг на Олімпіаді-2024: що відомо

  • Брейкдансинг дебютує на Олімпіаді-2024, де змагатимуться по 16 чоловіків та жінок в особистих змаганнях.
  • Одну країну може представляти на Олімпіаді не більше двох бі-гьорл і бі-боїв, відповідно.
  • Автоматичну ліцензію на Ігри-2024 в Париж здобудуть переможці Європейських ігор, а також переможці чемпіонату світу. Ще по 7 місць будуть розіграні на Олімпійських кваліфікаційних серіях у 2024 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *