ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили два «розумні світлофори» на вулиці Хмельницького

Ангеліна Підлуська

|

Сьогодні, 9 травня, у Львові по вулиці Богдана Хмельницького запрацювали два нові «розумні світлофори». Нові регулювальники руху з’явилися на перехресті з вулицею Кукурудзяна та АС-2. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львіської міської ради.

За даними ЛКП «Львівавтодор», спершу, для перевірки справності, світлофорний об’єкт буде працювати в тестовому режимі, а вже до кінця дня вони запрацюють повноцінно.

Система регулювання світлофора працюватиме в режимі адаптивної координації. Відтак дозвільні сигнали для автомобілів регулюватимуться в залежності від інтенсивності транспортних потоків.

Крім того, пішоходи отримають окрему фазу руху та можливість швидкого перетину проїзної частини за допомогою пішохідної кнопки. Запуск нових світлофорів мав би зменшити завантаженість на кільці вулиць Богдана Хмельницького, Липинського та Кукурудзяна, а також надати пріоритет для виїзду громадського транспорту з території АС-2.

До слова, маневр повороту ліворуч з вулиці Б. Хмельницького до ТЦ «Епіцентр» відтепер взагалі заборонений.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *