ОСТАННІ НОВИНИ

Львів відкрив офіс у Брюсселі

Христина Савечка

|

Фінансові програми та проєкти Європейського Союзу стануть доступнішими для України, адже у Брюсселі напередодні Дня Європи відкрили офіс Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними мерії, офіс має стати майданчиком для побудови муніципального партнерства українських міст із містами Європейського Союзу завдяки регулярним подіям та програмам, що діють в Європейському комітеті регіонів.

Львівський офіс відкрив заступник мера Сергій Кіраль. На відкритті він наголосив, що львівський офіс стане «фронт-офісом» для інших українських міст.

«Зараз Україна є кандидатом та прагне повноцінного членства в ЄС у рекордні строки.  Маємо за цей час зрозуміти процес зі середини – що та як працює по-європейськи. Європейська освіта, медицина, дороги, європейські міста – це не гасло, а наслідок клопіткої праці з ознайомлення та впровадження європейських правил. Таким шляхом раніше рухались наші сусіди-поляки, кожен регіон Польщі представлений у Брюсселі. Тож хочемо використати той шанс із максимальною користю для всієї країни», – сказав Сергій Кіраль.

Тетяна Хабібрахманова, яка очолює управління міжнародних відносин у Львівській міській раді, стала координатором офісу. За її словами, представництво Львова в Європі тісно співпрацюватиме із ЛКП «Львівське бюро євроінтеграції». Є вже навіть перші результати роботи офісу – засідання робочої групи Комітету регіонів щодо питань України у вересні проведуть у місті Лева.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *