ОСТАННІ НОВИНИ

Захисник з біонічним протезом підняв прапор Львова: як місто відзначає своє 767-річчя

Анастасія Диняк

|

Львову – 767 років. З цієї нагоди на площі Ринок відбулась урочиста церемонія підняття прапора міста: стяг підняв військовий, який напередодні отримав біонічний протез руки у центрі НЕЗЛАМНІ. Також урочисто винесли прапори українських військових та оборонних структур – аби подякувати усім захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Спершу міський сурмач виконав «Мелодію міста», а потім військовослужбовець Роман Василюк підняв прапор Львова. У нього – протезовані рука та нога. Свій біонічний протез руки захисник отримав вчора, 5 травня, у центрі НЕЗЛАМНІ. Протез ноги наразі тимчасовий. Роман родом із Житомирщини, поранення отримав у грудні під час артилерійського обстрілу неподалік Бахмута.

Відтак, на знак пошани і подяки військовим, перед стінами Львівської міської ради замайоріли прапори 12 військових та оборонних структур України. Це, зокрема, Державний Прапор України, прапор Збройних Сил України, прапор Державної прикордонної служби України, прапор Сухопутних військ, прапор Національної гвардії України, прапор Повітряних сил, прапор Державної служби України з надзвичайних ситуацій, прапор Військово-морських сил, прапор Національної поліції України, прапор Десантно-штурмових військ, прапор Служби безпеки України, прапор Сил спеціальних операцій.

Почесну місію представлення прапорів виконали курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля усі спільно заспівали Державний Гін України.

Завершились урочистості церемонією проходження почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. В урочистостях взяли участь військові та їхні родини, представники духовенства, почесні громадяни Львова, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста.

Фігури левів-охоронців міської Ратуші символічно одягнули у військову форму. Це вперше в історії міста леви приміряли військовий стрій.

Як зазначають в управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради, головний акцент цьогорічного святкування Дня міста – подяка нашим мужнім захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни та нашого міста зокрема. Тому й вирішили символічно одягнути головних охоронців Ратуші у військову форму.

Водночас, 6 та 7 травня львівські трамваї і тролейбуси курсуватимуть, прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом міста Львова. Більше про події до Дня міста читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *