ОСТАННІ НОВИНИ

У Славську відкрили оновлену рятувальну частину

Анастасія Ткаченко

|

4 травня у Славську на Львівщині відкрили оновлений пост пожежників та гірських рятувальників. Ремонтні роботи на об’єктах проводили самі рятівники у вільний від несення служби час. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Так, на території частини знаходиться 55-ий державний пожежно-рятувальний пост, а також гірський рятувальний центр, який почали будувати у 2022 році. Менше ніж за рік за кошти Славської селищної ради вдалося збудувати приміщення рятувального центру та оновити пожежно-рятувальний пост.

Зазначимо, загалом на реалізацію проєкту виділили понад 5,5 мільйонів гривень. Ремонтні роботи проводили самі рятувальники у вільний від роботи час.

На базі пожежної частини дислокуватимуться нові позашляховики та квадроцикли для порятунку людей у важкодоступній місцевості. Також для гасіння пожеж використовуватимуть дві пожежні машини, одна з яких призначена для ліквідації займань у гірській місцевості.

Начальник Головного управління ДСНС України Львівщини Юрій Кагітін підкреслив, що тепер мешканці та туристи гірських районів зможуть бути впевнені у тому, що у разі надзвичайної ситуації їм оперативно нададуть професійну допомогу.

Кагітін також додав, що до складу центру входить сучасна техніка та обладнання, яке значно полегшить та прискорить процес пошуку та рятування людей у гірській місцевості.

«Ви (рятувальники, – ред.) рятуєте людей у будь-який час доби та при будь-яких погодних умовах, тому ваш труд є нелегким та відповідальним. Дуже приємно бачити, що тепер умови праці відповідають вашому професіоналізму», – зазначив заступник начальника ЛОДА Олександр Кулепін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *