ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині облаштували ще два приміщення для переселенців

Ангеліна Орел

|

У двох громадах Стрийського району Львівщини відкрили ще два відремонтовані приміщення для проживання ВПО. Там зможуть жити майже сто осіб. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

На ремонт приміщення старої школа в смт Гніздичів скерували 6,5 млн грн, з них: кошти Австрійського Червоного Хреста – 5,3 млн грн; кошти місцевого бюджету – 1,2 млн гривень. Тут провели ремонт 1 та 2 поверхів будівлі: замінили інженерні мережі, улаштували віконні та дверні блоки, виконали внутрішні оздоблювальні роботи, облаштували санвузли та душові. Загалом облаштували 20 кімнат для 70 осіб.

Наразі за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ) розпочали роботи по облаштуванню кухні в окремому приміщенні (внутрішні оздоблювальні роботи, заміна мереж, сантехнічні роботи). На виконання робіт передбачили спрямувати приблизно 200 тис. грн. Разом з цим Австрійський Червоний Хрест надав побутову техніку для облаштування приміщень прихистків. Частину дитячих меблів надав Міжнародний медичний корпус України.

На ремонт соціально-культурного центру в с.Кути скерували 4 млн грн, з них: кошти Австрійського Червоного Хреста – 2,1 млн грн, кошти місцевого бюджету – 1,9 млн гривень.

«Провели ремонт частини покрівлі та фасаду з облаштуванням віконних блоків, у 3-х поверховій будівлі замінили інженерні мережі, влаштували систему опалення, збільшили електричні потужності, виконали внутрішні оздоблювальні роботи, облаштували сходові марші, санвузли, душові та кухні. Загалом облаштували 7 кімнат для 29 осіб. Австрійський Червоний Хрест надав генератор, ліжка та побутову техніку для облаштування приміщень прихистків. До забезпечення прихистку постільними наборами, ковдрами та подушками долучився Міжнародний медичний корпус України», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *