ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують послухати звучання органу Нотр-Дам-де-Парі

Омелян Шевчук

|

У неділю, 7 травня, у Львівській національній філармонї імені Мирослава Скорика відбудеться концерт «Кіноорганум». Завдяки новітнім технологіям та запису звучання кожної з труб, пошкоджений пожежею найвідоміший орган в світі Нотр-Дам-де-Парі прозвучить у Львові та в багатьох європейських містах. Про це Львівському порталу повідомили у преслужбі філармонії.

Семпленований орган наданий Львівській Національній філармонії Національною гільдією органістів України. Разом з Академічним камерним оркестром “Віртуозами Львова” та солістами філармонії органісти Олена Мацелюх та Віталій Дворовий виконають особливу програму.

«Програма концерту занурить вас у світ улюблених кінофільмів та мюзиклів. Відчути велич «Гри престолів», спуститься у катакомби «Привида опери», насолодитись містичністю гармоній «Ангелів і демонів» та побувати в глибинах космосу з мотивами фільму «Інтерстеллар». У концерті-перформансі також прозвучать відомі мелодії з фільмів «Амелі», «Пірати Карибського моря» та інших. «Кіноорганум» – це чудова нагода вперше познайомитися з органною музикою, або ж відкрити нові грані звучання цього вічного інструменту», – запрошують організатори.

Керуватиме оркестром Тетяна Драник.

Доповнять концерт виступи солістів: Олени Мацелюх – орган, Віталія Дворового – орган, Христини Бенюк – фортепіано, Ольги Стрілецької – фортепіано, Ігоря Мацелюха – саксофон / флейта, Пана та Маріанни Лаби – вокал.

Як відомо, академічний оркестр «Віртуози Львова» – один із кращих камерних колективів України, відомий в Україні та за її межами своєю майстерністю та  складними, різноманітними програмами. За час свого існування оркестр дав понад 2000 концертів та здійснив записи понад 25-ти компакт-дисків з українською та зарубіжною музикою. Нещодавно «Віртуози Львова» повернулися з гастролей у Польщі, де на престижному музичному фестивалі представили сучасну українську музику та вже встигли підготувати для слухачів нову захоплюючу програму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *