ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували дитину зі серйозним ускладненням Covid-19

Наталя Дуляба

|

У Львові врятували 8-річного хлопчика із двостороннім запаленням легень та порушенням ритму серця. Всі ці ускладнення дитині дав коронавірус. Про це Львівському порталу повідомили обласній лікарні «Охматдит».

8-річного Назарчика спочатку лікували у центральній районній лікарні, де мешкає сім’я. Температура у дитини піднімалась до 39 градусів, була блювота, біль у животі і загальна слабкість. Медики діагностувати отруєння і почали лікування, однак хлопчику не ставало краще. Згодом його стан погіршився.

«Організм навіть води не приймав. Слабкість була сильна, весь зелений. Я знову звернулася до лікарів, наполягла на УЗД, бо хотіла усе перевірити. Під час обстеження виявили накопичення рідини у плевральній порожнині», – пригадує мама Марія.

При цьому медики помітили синюшність шкірних покривів і порушення ритму серцевих скорочень, відтак дитину перевели до реанімації, а потім – до львівського «Охматдиту».

Тут хлопчику провели комплекс обстежень, під час яких діагностували двобічну пневмонію та міокардит – порушення ритму серця. Частота серцевих скорочень коливалась від 19 до 35, що є дуже мало.

З’ясувалось, що дитина нещодавно перенесла коронавірус, тож саме він дав таке сильне ускладнення.

«В дитини була порушена провідність серця на фоні вірусного міокардиту. Це перший такий випадок у нас, коли у постковідному періоді дитина поступила з таким важким порушенням ритму серця», – розповіла завідувачка відділення анестезіології Віра Приймакова.

Хлопчика перевели на ШВЛ і, враховуючи негативну динаміку перебігу захворювання, медики вирішили встановити тимчасовий кардіостимулятор – прилад, який ще називають штучним водієм серцевого ритму.

Завдяки коректній діагностиці й оперативному втручанню стан Назарчика згодом вдалося стабілізувати. Зараз серце дитини працює на 100%, тож невдовзі кардіостимулятор мають вийняти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *