ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять вишкільні центри для старшокласників

Андрій Котенський

|

Для якісного вивчення військової справи та домедичної допомоги на базі кількох львівських шкіл хочуть створити вишкільні центри. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Станом на зараз у 10 та 11 класах Львова навчається понад 10 тисяч учнів. Уроки «Захист України» у них відбуваються 6 разів та місяць і навчальний процес розділяють для хлопців та дівчат. Через нестачу фахівців для якісного викладання предмету, малу кількість практичних занять та слабке матеріально-технічне забезпечення, підхід до вивчення оборони та першої допомоги хочуть змінити. Саме тому у місті мають намір створити вишкільні центри.

Вони передбачатимуть:

  • 7 годин навчання на місяць для хлопців та дівчат;
  • залучення фахових військових;
  • сучасне медичне та військове матеріальне забезпечення;
  • доступ для всіх мешканців;
  • 72- та 108-годинні навчально-польові збори.

«Ми зводимо наші ресурси у кілька опорних баз. Так буде простіше знайти спеціалістів для проведення відповідного навчання. З якісною матеріальною базою та хорошими фахівцями діти отримають якісне навчання. Йдеться як про військову підготовку, так і про домедичну допомогу», – зазначає керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

Попередньо планується, що вишкільні центри відкриватимуть на базі тих шкіл, де є якісні приміщення тирів та добре розвинена спортивна інфраструктура.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *