ОСТАННІ НОВИНИ

За махінації з землею депутату на Львівщині «світить» до 12 років тюрми

Софія Федишин

|

До суду скерували обвинувальний акт щодо депутата однієї з міських рад, який незаконно приватизував 2 га землі у Перемишлянському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про чинного депутата однієї з міських рад на Львівщині. Правоохоронці не уточняють ні орган місцевого самоврядування, ні імені обранця громади.

Встановлено, що обвинувачений незаконно приватизував земельну ділянку площею 2 га у Перемишлянському районі області. Її вартість оцінюють у понад 2 млн грн..

«Депутат протиправно повторно скористався правом одноразової безоплатної передачі ділянок із земель державної або комунальної власності громадянам України. Таким чином він раніше вже приватизував дві земельні ділянки, однак попри це незаконно повторно отримав у приватну власність ще одну», – кажуть прокурори.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.190 ККУ (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання – від 5 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду. Саме він обиратиме покарання для депутата.

Щодо незаконно приватизованої земельної ділянки, то її вже повернули у власність територіальної громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *