ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вводить електронну чергу на кордоні для усього транспорту

Наталя Дуляба

|

У травні на 16 західних пунктах пропуску України водії вантажівок зможуть скористатись електронною чергою. Із липня ця послуга буде доступною вже для автобусів, зі серпня – для легкових авто. Про це під час засідання уряду 2 травня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На 16 пунктах пропуску в західному напрямку ми запускаємо електронну систему “єЧерга”. З кінця 2022 року вона була успішно апробована, тепер “єЧерга” стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон. З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто», – сказав він.

Зазначимо, електронна черга для перетину кордону доступна у пункті пропуску «Ягодин ‒ Дорогуськ», що на кордоні Польщею, із грудня минулого року. Втім нею скористатись можуть лише водії вантажівок.

Щоб потрапити в «єЧергу», потрібно заздалегідь зареєструватися на сайті www.echerha.gov.ua. Після реєстрації водій отримає повідомлення про приблизний час перетину польсько-українського кордону, свій статус у черзі та її просування. Ця послуга є безкоштовною.

Також для користувачів електронної черги працюватиме окрема гаряча лінія: +38 (044) 334 4304.

Денис Шмигаль додав, що завдяки «єЧерзі» українці зможуть суттєво скоротити час перетину кордону. Підприємці отримають не лише «однакові правила для всіх», а й зменшать збитки через простій й оптимізують свої бізнес-процеси.

«Переваги для держави: впорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків. Наша мета – зробити перетин кордону максимально швидким та зручним», – підкреслив глава уряду.

Додамо, що проєкт «єЧерга» реалізовують Міністерство інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Державною службою з безпеки на транспорті, Держагентством автомобільних доріг, Державною митною службою та Держприкордонслужбою за підтримки USAID / UK aid.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *