ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрпошта» закликає українців не зволікати з обміном ламп

Артем Журавльов

|

В Україні продовжується обмін ламп розжарювання на енергоощадні, проте з 1 травня 2023 року його можна здійснити лише в центральних відділеннях «Укрпошти» в обласних центрах через застосунок «Дія». Про це Львівському Порталу повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

За даними «Укрпошти»,  в обміні прийматимуть участь лише центральні відділення «Укрпошти»: у 23 містах-мільйонниках та обласних центрах. Зі списком відділень можна ознайомитись за посиланням.

Українці, які не користуються «Дією», зможуть  обміняти старі лампочки у будь-якому відділенні «Укрпошти» до 05.05.2023, якщо світлодіодні лампи будуть у наявності. З 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть лише центральні відділення Укрпошти в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба. Хочемо додати, що для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи. Кожен українець може обміняти не більше п’яти ламп старого зразку з будь-яким цоколем на аналогічну кількість LED-ламп.

За три місяці з початку старту програми українці встигли обміняти близько 18,2 мільйонів ламп. Найбільший попит спостерігається на Київщині та у Дніпропетровській області. На даний момент доступно для обміну ще 17 мільйонів LED-ламп та ще близько 5-и найближчим часом доставлять до України.

Програма обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, окрім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Як відомо, 31 січня стартував обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні у Львові.

Раніше повідомлялось, що з січня 2023 року українці зможуть безкоштовно обміняти п’ять звичайних лампочок на п’ять енергозберігальних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *