ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прокурор із Жовкви намагався звинуватити у ДТП іншого водія

Анастасія Диняк

|

Начальник Кам’янка-Бузького відділу Жовківської окружної прокуратури Юрій Клак намагався звинуватити у ДТП іншого водія, щоб уникнути відповідальності. Про це пише ZAXID.NET.

Так, аварія сталася 27 квітня близько 18:35 год. на вулиці Назарука у Львові. Юрій Клак на автомобілі Volvo XC90 заднім ходом в’їхав у Skoda Superb, за кермом якої був львівський айтівець Володимир Зигмунд.

«Автомобіль переді мною зупинився і я відповідно також. Водій автомобіля попереду почав рух назад, не зважаючи на те, що я сигналив йому з моменту, коли побачив білі вогні позаду його авто. Він просто здійснив наїзд на моє авто», – розповів Володимир Зигмунд.

Унаслідок зіткнення в авто Володимира пошкоджено передній бампер, фару та ліве крило.

Після удару Юрій Клак вийшов з авто та почав спілкуватися на підвищених тонах. Свою провину він заперечив та від мирного врегулювання ситуації за допомогою європротоколу відмовився. На місце аварії викликали правоохоронців.

Поліцейські спершу визнали винним прокурора, однак згодом змінили свою думку.

«Десь через 5 хвилин я пішов поцікавитись, що відбувається, і на моє здивування, правопорушення вже складалось на мене», – зазначив Володимир Зигмунд.

 

Чоловік припускає, що Клак, користуючись своїм службовим становищем, намагався схилити поліцейського на свою сторону та уникнути відповідальності за ДТП.

«Я підійшов до них якраз в той момент, коли поліцейський спитав порушника: “Ви дійсно проживаєте в Жовкві і працюєте керівником прокуратури?”. Винуватець брехав мені кожне друге слово, умисно і безпідставно звинувачував мене в тому, чого не було і ще й виявився керівником прокуратури. Я пообіцяв, що я це так просто не залишу і що людині на його посаді такі вчинки є просто неприпустимі», – обурився айтівець.

Довести провину прокурора допомогло відео з камер ОСББ, на якому було зафіксовано, що зіткнення відбулося через Volvo, яке їхало заднім ходом.

У результаті патрульні склали адміністративний протокол на Юрій Клака за порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП).

Постраждалий вирішив надати розголосу ситуації, адже вважає поведінку прокурора неприпустимою. Айтівець також побоюється, що Клак може спробувати вплинути на розгляд справи в суді.

Сам прокурор від коментарів відмовився, однак зазначив, що його провини в аварії немає.

«Там також чітко видно, що він (інший водій) порушив напрямок руху, а саме з’їхав зі свого напрямку за зустрічну смугу», – сказав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *