ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили логістичний центр окупантів

Наталя Дуляба

|

На 431 добу війни російські окупанти продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут Сили оборони відбили більше 20 атак за добу. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, де українські захисники стійко тримають оборону. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 30 квітня.

Російська Федерація і надалі застосовує тактику терору. У неділю, 30 квітня, ворог завдав два ракетні удари по містах Краматорськ та Костянтинівка на Донеччині. Загалом протягом доби завдав 15 авіаційних ударів та здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах України.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території Республіки Білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи ЗС РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати певну кількість військ у прикордонних з Україною районах РФ. Протягом доби завдав авіаударів по населених пунктах Красний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда Сумської області, пошкоджено приватні будинки. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Миколаївка, Галаганівка, Леонівка Чернігівської області; Середина-Буда, Дружба, Бачівськ Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Красне, Вовчанськ, Лошакове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку агресор наступальних дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку під артилерійськими обстрілами росіян опинились населені пункти поряд із лінією бойового зіткнення: Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області, Колодязі, Верхньокам’янське, Cпірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у самому Бахмуті. До того ж протягом доби рашисти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Від обстрілів окупантів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора, Диліївка, Північне, Залізне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вели наступальні дії в районі Авдіївки та Первомайського Донецької області, успіху не мали. Обстріляли населені пункти Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Карлівка, Водяне та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку війська РФ продовжують атакувати позиції Сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. Під обстрілами опинились населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках рашисти продовжують вести оборонні дії. Протягом доби обстріляли низку населених пунктів, серед яких були Времівка, Бурлацьке, Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області, а також місто Херсон. Також ворог завдав авіаційного удару по населеному пункту Кізомис Херсонської області.

Українська авіація за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження озброєння, військової техніки та живої сили ворога, склад боєприпасів, 2 райони зосередження артилерії та логістичний центр окупантів.

«Місцевим лікарням тимчасово окупованого Луганська все важче впоратися із кількістю поранених, яких щоразу більшає. Для лікування та реабілітації російських військових до міста нещодавно із Московської області прибула група медичних працівників, зокрема, хірурги. Офіційна мета приїзду – обмін досвідом та допомога медичним закладам Луганська», – кажуть у Генштабі.

Останнім часом безповоротні втрати із примусово мобілізованих до армії РФ мешканців Луганська та його околиць становлять близько 70 осіб на день. Щоб запобігти можливим проявам невдоволення серед населення, ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях до 6 осіб.

Крім того, у цьому контексті так зване «МДБ» наполягає саме на кремації загиблих на противагу похованню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *