Із Франції до Львова доставили 18 «швидких» для військових медиків

Наталя Дуляба

|

Французькі благодійники особисто привезли до Львова 18 карет швидкої допомоги для військових медиків. Церемонія передачі автомобілів відбулась 30 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Більшість «швидких», 13 машин, отримають військові медики, чотири – медики ектреної медичної допомоги з Харківщини, а ще одну повнопривідну машину віддадуть піротехнічній команді ДСНС для розмінування територій.

Один із конвоїрів авто, представник колективу допомоги Украïні SAFU Жан Шарль Сюір-Дюрон, розповів, що 35 французьких представників проїхали майже 3000 км, щоб особисто доправити «швидкі» в Україну. Крім того, всередині кожного авто привезли й медикаменти.

«Наша співпраця розпочалася 15 місяців тому, коли ми, представники підприємств швидкої допомоги, зв’язалися з посольством України у Франції, щоб зрозуміти, як саме ми можемо допомогти. Посольство нас скерувало в асоціацію Україна-Франція і так розпочалася наша співпраця, яка триває й досі. Спочатку нам повідомили, що потрібно 65 «швидких», станом на цей момент нам вдалося передати уже понад 90 автомобілів швидкої допомоги. Усі авто є повністю укомплектовані та належно обслужені. Вдячність наших українських колег мотивує нас продовжувати нашу роботу надалі», – відзначив зазначив Жан Шарль Сюір-Дюрон.

«Мені надзвичайно приємно, що Львівщина є місцем контакту та координації з різноманітними міжнародними організаціями, завдяки яким регулярно відбуваються подібні передачі речей, які необхідні для нашої перемоги. Дякую французькій асоціації медичної допомоги Україна-Франція за ту роботу, яку вона проводить. Завдяки старанням цієї асоціації передали понад 600 тонн вантажів медичного призначення для лікарень усієї України. Це хороший приклад єднання французького та українського народів, який засвідчує нашу дружбу та братерство», – наголосив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Операційна директорка асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» Діана Дольс запевнила, що організація надалі працюватиме задля допомоги України під час повномасштабної війни.

«Вкотре ми приймаємо гуманітарний конвой з Франції. Ми надсилаємо не лише автомобілі швидкої медичної допомоги, але й автобуси, фури з ліками та іншим медичним обладнанням. Я кожного разу емоційно проживаю кожну таку поставку, адже розумію, що усі ці речі зможуть врятувати не одне життя. Підтримка України триває і наша асоціація надалі буде тим містком, який зв’язуватиме нашу країну з міжнародною спільнотою», – резюмувала Діана Дольс.

Голова правління ВГО «Всеукраїнська Рада Реанімації (Ресусцитації) та Екстреної Медичної Допомоги» Ігор Збишко зауважив, що авто є важливим елементом допомоги Україні.

«Ситуація в країні вимагає постійно мобілізовувати ресурси, тому ми потребуємо не лише військової, але й гуманітарної та психологічної підтримки. Наші французькі друзі цією допомогою підтримують весь український народ. Я переконаний, що ці автомобілі врятують життя багатьох українців, адже важливими є не лише самі автомобілі, але і їхня медична комплектація. Дякую усім, хто долучився до цього проєкту та надалі допомагає українцям у цей нелегкий час».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *