ОСТАННІ НОВИНИ

Через тиск ЗСУ по лівому березі Херсонщини окупанти «відіграються» на цивільних

Наталя Дуляба

|

Оскільки українські військові ведуть потужну контрбатарейну боротьбу з окупанти на лівому березі Херсонщини, вони спеціально тероризують мирне населення, відіграючись таким чином. Про це 30 квітня розповіла керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«Ворог продовжує обстрілювати населені пункти і тиснути на мирне населення, зокрема Херсона. Він підтягує реактивні системи залпового вогню, намагається продовжувати мінометні атаки й важкої артилерії там, де може облаштувати собі хоча б якісь тимчасові позиції, адже ми ведемо потужну контрбатарейну боротьбу по лівому берегу. Окупанти не відчувають там спокою і стабільності, тож постійно маневрують і намагаються бити саме по мирному населенню», – сказала вона.

За словами Наталії Гуменюк, минулої доби у Чорному морі здійнявся сильний шторм, через що сильний вітер завадив працювати російській авіації. Відтак херсонці змогли дещо перепочити від ударів керованими авіабомбами.

Але як відзначила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України, як тільки погода поліпшиться, рашисти обов’язково поновлять свої авіанальоти. Тому вона наголосила на важливості евакуації з територій на самому правому березі Херсонщини.

За даними Херсонської ОВА, протягом 29 квітня російські окупанти 27 разів обстріляли територію області, в тому числі житлові квартали. Херсон був атакований двічі.

За минулу добу від ворожого вогню на Херсонщині одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 30 квітня, війська РФ гатили по центру Херсона. Під удар потрапили житлові будинки, є руйнування. Одна людина отримала поранення від вибитого снарядом вікна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *